latinica  ћирилица
02/08/2024 |  21:55 | Аутор: РТРС

Требиње домаћин фестивала класичне музике

Од данас па до 14. августа, Требиње је домаћин Фестивала класичне музике. Одржава се шести пут и већ је на музичкој карти Европе. Учесници су свјетски призната имена из области класичне музике.
Фестивал класичне музике у Требињу - Фото: РТРС
Фестивал класичне музике у ТребињуФото: РТРС

И овога августа у Требињу биће представљена палета реномираних умјетника. У наредних десетак дана, током фестивала "Music and More SummerFest" биће одржано низ концерата врсних музичара, од којих неки на атрактивним локацијама – под ведрим небом. И ове године представиће се и млади таленти, ученици Средње музичке школе из Требиња.

- Гостоваће умјетница Ксенија Кументо, колоратурни сопран, која је Американка из Њујорка, али Београђанка по мајци, Филипинка по оцу, а већ годинама живи и ради у Њемачкој. Она наступа на гала концерту 6. августа у амфитеатру "Црквина" у Требињу - каже Татјана Ранковић, директор Фестивала "Мусиц анд Море СуммерФест".

Фестивал класичне музике, који је својеврсна синтеза музичке, сценске и ликовне умјетности, подигао је високо љествицу културе у Требињу и окружењу.

- Оно што је специфично за овај фестивал јесте то да окупи велики број посјетилаца из региона, па смо ми одлучили да се један дио концерата одржи у сусједним градовима. Били смо у Мостару, прошле године у Херцег Новом, ове године идемо у Котор - нагласила је Слађана Скочајић, начелник за културу.

Фестивал "Music and More SummerFest" званично почиње сутра гала концертом у амфитеатру на Црквини са почетком од 20 часова и 30 минута. Истога дана, у подне, на требињској пијаци биће изведена увертира добродошлице.