latinica  ћирилица
02/08/2024 |  12:50 ⇒ 12:53 | Аутор: РТРС

Вучић са Сиљановском Давковом: Јачање партнерства са С. Македонијом

Предсједник Србије Александар Вучић пожелио је добродошлицу предсједници Републике Сјеверне Македоније Гордани Сиљановској Давковој, коју је дочекао у манастиру Прохор Пчињски и истакао да ова посјета представља одличну прилику за јачање партнерства и афирмацију заједничких вриједности Србије и Сјеверне Македоније у циљу напретка и развоја цијелог региона.
Вучић са Сиљановском Давковом (Фото: Инстаграм/buducnostsrbijeav) -
Вучић са Сиљановском Давковом (Фото: Инстаграм/buducnostsrbijeav)

- Манастир Свети Прохор Пчињски је најбоље мјесто за овај сусрет, јер симболизује спону између Србије и Сјеверне Македоније, укорењену у заједничкој традицији, култури и изазовним историјским околностима које су обликовале идентитете наших народа. Управо је и Илиндан, односно Илинден, још једна додирна тачка на којој треба да темељимо даље повезивање наших двију земаља - написао је Вучић на инстаграм налогу будуцностсрбијеав.

Вучић је захвалио и архиепископу и митрополиту врањском Пахомију и игуману манастира архимандриту Методију, на, како је навео, "срдачном дочеку и изузетном гостопримству у овој великој светињи, која готово хиљаду година представља мјесто окупљања, повезивања и духовне обнове".

Након обиласка манастира услиједио је разговор двоје предсједника, након кога ће се обратити медијима.