latinica  ћирилица
01/08/2024 |  22:04 ⇒ 22:04 | Аутор: РТРС

Филм "33 анђела" освојио награду публике на Међународном филмском фестивалу "FORTECA"

Филм "33 анђела" освојио је награду публике на престижном Међународном филмском фестивалу "FORTECA" у Перасту.
Приказивање филма "33 анђела" - Фото: Уступљена фотографија
Приказивање филма "33 анђела"Фото: Уступљена фотографија

Продуцент филма Бранко Димовић Димески захвалио је свом тиму који је радио с њим јер, како наводи, нез тимског рада ништа не би било могуће.

- Када сам кренуо у реализацију мог филма "33 Анђела", имао сам једно на уму - истина о страдању српске дјеце мора бити приказана и никада заборављена. Посебну захвалност дугујемо дјеци и глумцима из Републике Српске који су дали свој немјерљив допринос у реализацији овог филма - рекао је Димовић Димески.

Додао је да су веома поносни на чињеницу да је филм "33 Анђела" освојио награду публике за најпосјећенији документарни филм на Међународном филмском фестивалу "FORTECA" у Перасту.

- Ово је друга међународна награда за филм, након што је "33 Анђела" освојио награду за најбољи документарни филм и на Mеђународном филмском фестивалу "BANEFF" у Стокхолму. Велика је част примити ова признања, посебно с обзиром на то да су на фестивалима приказани филмови из Шведске, Финске, Сјеверне Македоније, Хрватске и многих других земаља. Хвала организаторима фестивала на повјерењу и позиву за учешће - истакао је Димовић Димески.