latinica  ћирилица
01/08/2024 |  17:02 ⇒ 17:05 | Аутор: СРНА

Договорен састанак управа РиТе Гацко и Електропривреде Српске са синдикатом

Директор Рудника и Термоелектране "Гацко" Максим Скоко изјавио је да неуморно раде на рјешавању радничких питања и да је договорен састанак управа овог предузећа и Електропривреде Републике Српске са синдикатом са циљем отклањања проблема и унапређења односа.
РиТЕ Гацко - Фото: РТРС
РиТЕ ГацкоФото: РТРС

Скоко је навео да је руководство РиТЕ "Гацко" интензивно посвећено рјешавању свих радничких питања, те да ће радни састанак бити одржан већ сљедеће седмице са управом Електропривреде и синдикатом.

- Да би радници наставили остваривати сва законом и колективним уговором предвиђена права, важна је посвећеност функционисању предузећа и Електропривреде у цјелини, а самим тим и сигурности снабдијевања електричном енергијом грађана и привредника у Републици Српској - изјавио је Скоко.

Он је истакао да управа овог предузећа неуморно ради на рјешавању свих питања запослених, али и самог предузећа, који су се годинама гомилали.

Скоко је напоменуо да се ове године редовни ремонт скраћује за 15 дана, као и да се у континуитету и са великом посвећеношћу рјешавају наслијеђени проблеми из претходног периода, који се у једном оваквом колективу не могу ријешити преко ноћи с обзиром на њихов значај.

Он је додао да ту на првом мјесту мисли на вишегодишњи заостатак у откривци угља и недостатак адекватних инвестиција у кључну опрему.

- Увијек смо ту да радимо заједно на унапређењу свих односа и да у координацији са матичним предузећем и републичким институцијама дамо одговор на сва питања. РиТЕ Гацко је важан ресурс Републике Српске и општине Гацко, стога се према предузећу односимо са дужном пажњом и рационално - закључио је Скоко.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик разговарао је данас са помоћником директора Рудника и термоелектране "Гацко" Срђаном Миловићем о ситуацији у електроенергетском систему, те навео да очекује да руководство Термоелектране активно рјешава проблеме.

Додик је рекао да му је јасно да радници имају одређене проблеме, али да разлоге за то треба тражити у управи и руководству, али је нагласио да је увијек на страни радника.

- Неприхватљиво је да постоје проблеми са радницима и тражим да руководство то промптно ријеши - написао је Додик на свом Икс налогу.