latinica  ћирилица
31/07/2024 |  08:04 ⇒ 11:13 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Умјесто да учи од Србије, Конаковић је напада зарад понеког биједног политичког поена

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да министар спољних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић првенствено нема шта да узвраћа Србији, а уз то нема ни чиме.
Жељка Цвијановић - Фото: СРНА
Жељка ЦвијановићФото: СРНА

На питање Срне да прокоментарише Конаковићеву изјаву да ће "Србија када не поштује БиХ добити дупло веће непоштовање" и да је то, како каже, порука из БиХ, Цвијановић је одговорила да су његове пријетње Србији можда музика за сарајевске уши, али никако не представљају став БиХ, коју Конаковић оваквим иступима само додатно урушава.

- На примјер, у име Републике Српске не говори, па испада да је он и не сматра дијелом БиХ. Та потреба да приватизују и државу и њене институције озбиљна је болест од које болују сарајевски политичари - истакла је Цвијановић.

Она је нагласила да јој ове изјаве дјелују као очајнички покушај предсједника једне патуљасте политичке партије да се у бошњачком корпусу наметне као лидер, али га у томе не прати снага те партије.

- А није ни први који се качи за Србију да би билдао свој рејтинг, што опет најбоље свједочи о стању свијести у Сарајеву - рекла је Цвијановић.

Док Србија на свим пољима свакога дана напредује, нагласила је Цвијановић, Конаковић и њему слични БиХ одржавају на европском и регионалном дну.

- Умјесто да од Србије учи, да говори о путевима, пројектима и развоју, он је, зарад понеког биједног политичког поена, напада. Због тога је БиХ свјетлосним годинама иза Србије по свим параметрима, а како ствари стоје та разлика ће бити само већа - констатовала је српски члан Предсједништва БиХ.