latinica  ћирилица
30/07/2024 |  10:25 ⇒ 11:28 | Аутор: РТРС

Додик: Постоје индиције да Бошњаци финансирају Марфија (ВИДЕО)

Постоје индиције да амерички амбасадор Мајкл Марфи сваки мјесец добија одређене "апанаже" од муслиманске стране у кешу, изјавио је предсједник Републике Српске Милорад Додик на конференцији за новинаре.
Милорад Додик - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Додик је нагласио да то не може да тврди већ да само преноси оно што је чуо од неких људи из СИПА који то прате.

- Наравно да то крије, не жели да се то сазна, али једног дана вјерујем да ћемо имати прилику да о томе разговарамо. Ја не могу да тврдим, ја само преносим оно што сам чуо и што могу да чујем у кулоарима - рекао је Додик.

Додик је оцијенио да је "Марфијев мандат промашени мандат који овдје ништа није остварио".

- На крају жељећи да оде показује неколико ствари, а то су мијешање у унутрашње ствари, количина лажи које је изнијела америчка Амбасада у посљедње вријеме, поготово под Марфијевом палицом, не може се упоредити ни са једним другим перодом. Увијек је било достојанства у њиховом обраћању, бар неког културног односа. Ово је пало на најниже могуће гране. Овдје се може видјети покушај тих њихових зелених, обојених, ружичастих револуција и да кад то не успијева онда дођете у позицију да на овако озлојађен лични начин почнете да се обрачунавате са људима на унутрашњој политичкој сцени - рекао је Додик.

Додик је поручио да "Марфи представља оне који су спремни да убијају".

- Америчка политика није баш била она која није то рјешавала проблеме у свијету. Преостало им је још то да ураде и да негдје да налог и да нешто у том погледу подузму. Мислим да је он спреман на то, али разумијем да тамо има разумних људи који то неће дозволити, такву врсту ескалације - навео је Додик.

Додик је истакао да је "Марфи дошао да сруши Дејтонски споразум".