latinica  ћирилица
29/07/2024 |  18:21 ⇒ 19:36 | Аутор: РТРС

Додик: Марфи стекао репутацију као неуспјешан и непоштован амбасадор

Мајкл Марфи је стекао репутацију као неуспјешан и непоштован амбасадор, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.
Милорад Додик - Фото:
Милорад ДодикФото:

- Таман сам помислио да се Марфи почео понашати као амбасадор, када ево њега опет. Или је криза средњих година, или несрећно дjетињство или недостатак пажње. Ко ће га знати, али неку муку има. Пиши, Марфи, само пиши, можда ће ти бити лакше?! - навео је Додик на Иксу.

Истиче да немам ништа против да буде мета за лијечењe комплекса "Побјешњелог Мајкија".

- Након још једне неславне дипломатске епизоде на Балкану, Мајкл Марфи је стекао репутацију као неуспјешан и непоштован амбасадор, који своје фрустрације лијечи тако што својим кожним чизмама отвара врата онима који се повијају пред страним притисцима и своју кичму пристану да замијене његовим ђоном - истакао је Додик.

Истакао је да је Марфи за Републику Српску  ништа друго до осми путник.

- Нежељена авет за чију жал што одлази немамо ни трунку саосјећања. Нека га жале они који су његове режије хвалили, а свој народ под ноге бацали. Побјешњели Мајки, бијесан јер пакује кофере, покушава да одигра посљедњу улогу. И зато ево ти за крај један цитат из Побјешњелог Макса: "Само иди, и биће крај хорора." Bon Voyage! - истакао је Додик.

- П.С. У дилеми сам. Да ли Марфи пише саопштења Вукановићу или Вукановић Марфију? - упитао је Додик.