latinica  ћирилица
29/07/2024 |  17:39 ⇒ 20:09 | Аутор: РТРС

Требиње: Почео фестивал медитеранског и европског филма (ВИДЕО)

У Требињу је додјелом "Златног платана", награде за изузетан допринос евро-медитеранској кинематографији, глумцима Нивес Иванковић и Љубомиру Бандовићу, почео 12. Фестивал медитеранског и европског филма. У наредних шест дана биће приказано 30 филмова из 15 земаља и то у категоријама: медитерански, европски, нови српски, дјечији филм и Херцеговина на филму.
Требиње фестивал - Фото: РТРС
Требиње фестивалФото: РТРС

Требињска породица великих глумаца богатија је за још два великана. Признање за изузетан глумачки рад, ове године, отишло је у руке Нивес Иванковић и Љубомира Бандовића. Дочекани овацијама, глумци су се захвалили и поручили да им је част ући међу "високо друштво".

- Ја сам ову информацију добила са страхопоштовањем са једном врстом понизношћу, јер велика је ствар када човјек са великанима као што су Милена Дравић, Небојша Глоговац, све глумачке величине и да будете дио тога то је фасцинантно и обавезујуће - истакла је Нивес Иванковић, добитница "Златног платана".

Слично је размишљао и Љубомир Бандовић.

- "Златни платан" када погледате сва имена која су га до сада добила, то је заправо сан који нисте смјели да сањате, а остварио вам се. Мислим да ово тек треба да заслужим и надам се да нећу изневјерити своју публику и сада већ могу да кажем свој град - поручио је Бандовић.

Квалитетним остварењима, звучним именима из свијета критике и режије из европских медитеранских земаља, организатори су се потрудили да 12. издање фестивала учине што бољим.

- И овога пута трудимо се гдје нема компромиса, а то је квалитет, када кажем квалитет мислим на филмове који се приказују. И овога пута кокетирамо са актуелним темама - рекао је Пеђа Милојевић, умјетнички диреткор Фестивала европског и медитеранског филма.

У пратећем програму фестивала биће уприличене изложбе, промоције и други садржаји. Под слоганом "Осунчани филмом", фестивал је отворила дива српског глумишта Тања Бошковић, а у публици су били и глумци Требињац Јован Јовановић, Андреј Шепетковски, који је овога пута био у улози редитеља и Алиса Радаковић.

- Све сте чули, мени преостаје само да кажем живјели, нека вам буде са срећом и што дуже осунчано - нагласила је глумица Тања Бошковић.