latinica  ћирилица
29/07/2024 |  16:03 ⇒ 16:52 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Све ватре које се распаљују у регији долазе од бошњачке политике, БиХ не може никоме држати придике, а то упорно ради

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да све ватре које се распаљују у регији долазе од бошњачке политике и потпуно је небитно ко је од њих на власти.
Жељка Цвијановић - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Жељка ЦвијановићФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

На питање Срне да прокоментарише писмо које је Елмедин Конаковић упутио потпредсједнику Владе и министру унутрашњих послова Србије Ивици Дачићу у којем је поручио да Србија, како каже, не може држати придике БиХ, Цвијановић је одговорила да БиХ не може држати придике и дијелити лекције унаоколо, али то упорно ради.

- Кад каменује државнике, као што су то учинили предсједнику Србије Александру Вучићу, а и не потруде се да правди приведу починиоце, онда дефинитивно БиХ нема било коме шта да приговара - нагласила је Цвијановић.

Она је поручила да не доказује држава своју снагу трачањем других по међународним форумима и настојањем појединаца да подижу свој малецки рејтинг нападом на доказано снажне, већ настојањем да успоставе аутономност својих институција.

- Бошњачки политичари су своје институције давно обезвриједили, па тиме и државу која није само њихова, што они никако не желе да прихвате, а што је чињеница и реалност, јер је БиХ састављена од два равноправна ентитета у којој живе три конститутивна народа - Срби, Хрвати и Бошњаци и остали - закључила је српски члан Предсједништва БиХ.