latinica  ћирилица
29/07/2024 |  13:32 ⇒ 14:20 | Аутор: РТРС

Конаковић писао Дачићу: Изнио низ увреда на рачун појединаца у Србији

Министар спољних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић упутио је отворено писмо потпредсједнику Владе и министру унутрашњих послова Србије Ивици Дачићу. Умјесто наставка сардње, између Србије и БиХ, а како то раде све земље у региону, Конаковић је изнио низ увреда на рачун појединаца, а како он каже "ратних злочинаца", који се налазе у Србији.
Елмедин Конаковић - Фото: РТРС
Елмедин КонаковићФото: РТРС

Наиме, Конаковић заборавља да је Србија због европског пута, мира и суживота у региону испоручила све тражене српске генерале и официре Хашком тривуналу.

Ипак, Конаковић у писму министру Дачићу каже да не може да говорити све док полицијске структуре заједно са правосудним у Србији, како каже "крију десетине ратних злочинаца које БиХ тражи, а за којима су расписане и потјернице Интерпола", спомињући ту генерала Новака Ђукића, доктора Душка Корњачу.

Тражи Конаковић да се БиХ изручи Ећим, Савчић и како каже десетине других, гдје би како наводи, тек након тога могли  говорити о "нормалној сарадњи".

Конаковић се обрушио и на двије младе студентице за које, како он каже су "величале ратне злочинце у БиХ", те му је засметало и то што их је српски безбједносни систем предвођен Александром Вулином наградио стипендијама.