latinica  ћирилица
28/07/2024 |  20:07 | Аутор: РТРС

Милошевић: Да ли је могуће да је градоначелник "заврнуо" воду људима да би дошао до новог кредита

Шеф Клуба одборника СПС-а Дарко Милошевић затражио је хитно изјашњење од градоначелника Бањалуке, Драшка Станивуковића.
Дарко Милошевић - Фото: РТРС
Дарко МилошевићФото: РТРС

- Питам у име грађана, да ли је тачна информација да је градоначелник Станивуковић дао налог одговорнима у Водоводу да се заврће вода појединим насељима како би на тај начин дошао до кредита до 10 милиона КМ којим је имао намјеру да покрије створене дугове, а дио да му остане за предизборну кампању? - изјавио је Милошевић.

Милошевић наглашава озбиљност ситуације:

-Ове тврдње су изузетно озбиљне и захтијевају хитан одговор. Ако су истините, то би значило да се манипулише основним животним потребама грађана ради политичких и финансијских интереса. Грађани заслужују транспарентност и одговорност од својих изабраних представника - истакао је Милошевић.

Он је додао да су грађани Бањалуке већ предуго суочени са бројним проблемима који се не рјешавају.

- Занемаривање потреба грађана ради политичких циљева је неприхватљиво. Ако је градоначелник Станивуковић заиста дао такав налог, то би била озбиљна злоупотреба положаја и повјерења које су му грађани указали - рекао је Милошевић.

Милошевић је такође истакао да је неопходно хитно преиспитати начин на који се управља градским ресурсима.

- Грађани Бањалуке заслужују боље. Заслужују управу која ће радити у њиховом најбољем интересу, а не управу која ће користити основне животне потребе као средство за постизање политичких циљева. Транспарентност и одговорност морају бити на првом мјесту - закључио је Милошевић.