latinica  ћирилица
28/07/2024 |  16:18 | Аутор: РТРС

Унчанин одговорио Мирни Савић-Бањац: Гдје су одговори на кључне проблеме грађана Бањалуке?

Изгледа да су одборници ПДП-а или занијемили или су у овим врелим данима заронили у морске дубине, тек на сва питања о Бањалуци одговарају посланици, рекао Милан Унчанин, портпарол СПС.
Милан Унчанин (Уступљена фотографија) -
Милан Унчанин (Уступљена фотографија)

Он се захвалио Мирни Савић Бањац на пажњи коју је посветила њему лично, али је истакао важност да се иста пажња посвети питањима која се тичу свакодневног живота грађана.

- Госпођо Бањац, хвала вам на толикој пажњи коју сте посветили, како рекосте, младом Унчанину. Било би добро да оволико времена и пажње имате и за грађане и одговорите им на нека од питања која се тичу њиховог живота - истакао је Унчанин, који је поставио сљедећа питања:

Зашто град Бањалука нема бесплатне паркинг карте за борце Војске Републике Српске?

Засто малтретирате и понизавате пензионере да долазе по бесплатне карте за превоз и глуме декор са сликање градонацелника, када сте могли да им исте посаљете на адресу?

Да ли ће Град уважити примједбе многобројних Бањалучана који су се на протеклој јавној расправи изјаснили против измјена Регулационог плана?

Шта је са родитељима приватних вртића који тврде да их је руководство Града изиграло и обмануло?

Зашто је град у хаосу и зашто су зарасле и неуређене зелене површине?

Зашто поједина насеља немају воде?

На крају, Унчанин је истакао:

- Вјерујем да сте као одговоран народни посланик упознати са овим темама и да ћете у складу са вашом функцијом одговорити онима чије би интересе требало да заступате. Или бар прослиједити питање младом градоначелнику, вашем шефу, који је одговоран за наведене теме и проблеме - рекао је Баштинац.