latinica  ћирилица
28/07/2024 |  15:49 ⇒ 15:49 | Аутор: РТРС

Појачати присуство Еулекс-а и Кфор-а у српским срединама

Српска листа осудила је исписивање графита "УЧК" и имена Фатона Хајризија, убице српског полицајца, на српској кући код Вучитрна и упутила захтјев Еулексу и Кфору да појачају присуство у српским срединама како би пружили сигурност и слободу Србима на Косову и Метохији.
Српска листа (Фото: https://srpskalista.net/) -
Српска листа (Фото: https://srpskalista.net/)

Српска листа оцијенила је у саопштењу да поруке мржње исписане на кући породице Ђурковић код Вучитрна најбоље осликавају стање међуетничких односа између Срба и Албанаца, који су затровани антисрпским наративом режима Аљбина Куртија.

- Имајући у виду информацију да је Кфор повећао број својих припадника, може се очекивати да ће бар део њих бити распоређен у српским срединама, које су изложене оваквим провокацијама, посебно зато што су припадници косовске полиције од свог министра усмерени на север како би малтретирали српски народ и били министрове дадиље - упозорили су из Српске листе.

У саопштењу се подсјећа да је с циљем застрашивања српског народа у Вучитрну синоћ на кући породице Ђурковић у Гојбуљи исписано "УЧК" и име Фатона Хајризија, који је убио полицајца Николу Крсмановића у Лозници.