latinica  ћирилица
28/07/2024 |  15:08 ⇒ 15:11 | Аутор: РТРС

Савић Бањац: Мора се мјесто помоћника министра оправдати

СПС никад није у процедуру Скупштине града упутио нити један приједлог значајан за Бањалуку и Бањалучане. Наравно, много је лакше велики број функција које је СПС добио правдати нападима и бомбастичним насловима, поручила је народни посланик Мирна Савић Бањац, коментаришући изјаву портпарола СПС Милана Унчанина који је говорио о мрежи портала и, како је рекао, новинарима на платном списку градоначелника Драшка Станивуковића.
Мирна Савић Бањац и Небојша Дринић - Фото: Уступљена фотографија
Мирна Савић Бањац и Небојша ДринићФото: Уступљена фотографија

- Разумијем младог Унчанина, мора се мјесто помоћника министра оправдати, али његове изјаве немају пуно везе са реалношћу. Медијски простор поменута подружница добија искључиво плаћеним објавама. Ако је ико жртва фантомских медија, порталоида и лажних вијести, онда су то Драшко Станивуковић и његови сарадници. Годинама трпе лажи у режији медија који су дио режима и који су настали због блаћења појединих људи, портала и профила који немају везе са новинарством -  рекла је Савић-Бањац.

Како сте гласни када треба бранити шефа, поручује Савић-Бањац, а тихи када је у питању било који проблем грађана.

- Оставите новинаре на миру! Не цртајте им мете на чело, ова професија је много тога претрпјела и сад треба да трпе увреде и прозивања и од неког Селаковог ђака. Кад се већ извјесни млади господин огласио, зашто му не смета да Пејка Медић, коју такође помиње, трпи невјероватну тортуру већ неколико година? Након пријетњи смрћу у Сарајеву, након што је три године била под мјерама полицијске заштите, посљедњих година и у Републици Српској трпи невјероватну тортуру и неописиве гнусне писаније од стране лажних портала, гдје се дискредитује и она као жена, њена породица и гдје јој је поново угрожена безбједност. Умјесто да пружи подршку новинарки Пејки у борби против оваквих појава којим се већ бави Окружно јавно тужилаштво, млади господин неосновано додатно напада - поручила је Савић-Бањац.