latinica  ћирилица
28/07/2024 |  14:45 ⇒ 14:45 | Аутор: СРНА

Еколошко-образовни камп у Суботици окупио 103 дјеце из српске дијаспоре

Министар без портфеља у Влади Србије задужен за односе са с дијаспором Ђорђе Милићевић отворио је данас у Ђаком дому у Суботици еколошко-образовни камп на којем учествује 103 дјеце српског поријекла из дијаспоре.
Суботица - еколошко - образовни камп - Фото: СРНА
Суботица - еколошко - образовни кампФото: СРНА

Милићевић је рекао да му је драго што се на кампу окупило толико младих учесника који су стигли из различитих дијелова Европе, истичући да њихово учешће на овој манифестацији свједочи колико је снажна веза између српског народа народа без обзира на географску раздаљину.

- Важно је да се гради заједништво, дух пријатељства и да се никада не заборави шта је то што вас све окупља. Где год живели заједнички именитељ је Србија која нас окупља - поручио је Милићевић.

Он је истакао да му је посебно драго што су на кампу и дјеца из Штрбца, јужне српске покрајине, саопштено је из кабинета министра без портфеља.

- Ви треба да знате да срце сваког од нас, срце сваког Србина где год живео, увек куца за вас и да ће увек бити уз вас, ма колико било тешко - рекао је Милићевић.

Он је оцијенио да је учешће у раду кампа прилика за малишане из српске дијаспоре да науче више о екологији, да кроз дружење науче више о српској традицији, култури и ћирилици, као и да усаврше своје знање српског језика.