latinica  ћирилица
25/07/2024 |  20:41 ⇒ 21:04 | Аутор: СРНА

Мацура: Повезивати жене из Србије и Херцеговине

Министар без портфеља у Влади Србије задужена за равноправност, спречавање насиља над женама и економско и политичко оснаживање жена Татјана Мацура разговарала је данас са градоначелником Требиња Мирком Ћурићем о развоју женског предузетништва, те најавила да ће се у будућности бавити повезивањем жена из Србије и Херцеговине.
Требиње, састанак Мацура - Ћурић - Фото: СРНА
Требиње, састанак Мацура - ЋурићФото: СРНА

Мацура је најавила да ће сутра у Требињу посјетити организацију која се бави производњом органске смокве и истакла да је то прилика за повезивање жена које се баве оваквим активностима у Србији и Херцеговини.

Она је нагласила да је примјер добре праксе "Херцеговачка кућа" која окупља велики број пољопривредних газдинстава и ван Требиња.

- Надам се да ће ми то дати мотив да покушам да окупим жене у такву организацију, да изађу на тржиште - рекла је Мацура.

Ћурић је навео да је на састанку разговарано о осјетљивим категоријама становништва, предузетништву, те домаћинствима у руралним подручјима.

- У наредном периоду ћемо појачати сарадњу када је ријеч о активностима Дневног центра за дјецу са потешкоћама у развоју, као и изградњи сигурне куће - рекао је Ћурић.