latinica  ћирилица
25/07/2024 |  20:03 ⇒ 22:58 | Аутор: РТРС

Добој: Велики број специјализаната - ускоро сви у новој болници (ВИДЕО)

Нова болница у Добоју биће отворен 4. септембра, након чега ће почети прелазак пацијената и медицинског особља у тај објекат израђен према најсавременијем концепту. У добојској Болници тренутно је чак 62 специјализанта. Млади љекари одлучили су да се усавршавају у овој здравственој установи и стичу практична знања.
Болница у Добоју - Фото: РТРС
Болница у ДобојуФото: РТРС

Павле Ђуричић из Добоја млади је љекар у добојској болници. У априлу је започео и специјализацију, на Одјељењу ортопедије. Каже да од искусних колега упија знања и већ има прва искуства из операционе сале.

- Улазимо у салу, асистирамо што нам старији специјалисти кажу, ми то радимо. Колеге су јако несебичне у пружању свог знања према нама и увијек стоје на располагању - рекао је Павле Ђуричић.

Милош Милићевић на специјализацију у добојску болницу дошао је прије двије године из Прибоја. Медицину је завршио у Фочи, након чега се одлучио за хирургију. И супруга је млади љекар која је у овој болници одабрала интерну медицину.

- Одлучили смо се за тај подухват јер је оном тренутку кад смо ми завршавали факултет најперспективије у том тренутку је била добојска болница. Оно што смо ми у својој глави замислили то је менаџмент ове установе нама и понудио - каже Милош Милићевић.

Мирна рука, сталоженост и доста знања, кључни су за једног хирурга. Само упорни истрају у намјери да то и постану. У добојској болници има их деветоро, а систематизацијом је предвиђено 13. Судећи по младим љекарима кадра неће недостајати.

- Ми смо њима већ дали да ураде неке мање хируршке интервенције и они су се показали као добри и биће добри. Када сам ја дежурни имам млађег дежурног и он мени мора да асистира у сали када имам неку операцију или да шије неке мање ране или неке мање хируршке интервенције у пријемној амбуланти - истакао је Јовица Мишић, специјалиста опште хирургије.

Млади, жељни знања и искуства свакодневно уче од старијих колега. Након Добоја знања ће наставити да стичу у Бањалуци и Београду, а када заврше усавршавање чека их посао у добојској болници. По броју специјализација предњаче интерна медицина, пулмологија, општа хирургија и оториноларингологија.