latinica  ћирилица
24/07/2024 |  09:07 | Аутор: ТАНЈУГ

Пешић: Олимпијске игре су најизазовније такмичење

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић изјавио је данас, пред полијетање кошаркаша у Француску, на Олимпијске игре, да је то најизазовније такмичење и да ће сваки кош бити важан.
Богдановић, Пешић и Милутинов (Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ) -
Богдановић, Пешић и Милутинов (Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ)

- Олимпијске игре су најизазовније такмичење. Циљеви су увијек највећи, не само са аспекта резултата већ и што се тиче спремности екипе за велико такмичење - рекао је Пешић на конференцији за медије на аеродрому "Никола Тесла".

Он је рекао да је дуг пут иза српске репрезентације, да је "Свјетско првенство прошле године било почетак олимпијског пута - избјегнуте су квалификације почетком мјесеца и тако је добијено више времена за припреме.

- Играчи су имали напорне сезоне, па су припреме биле велики изазов - рекао је Пешић.

-Систем такмичења је такав да ће сваки кош бити важан. Кош разлика може да буде пресудна да будеш најбоља другопласирана репрезентација што доноси лакши жријеб - додао је Пешић.

Капитен Богдан Богдановић је један од ријетких из ове екипе са искуством играња на ОИ.

- Носимо лијепа сјећања из Рио де Жанеира. Из ове екипе смо били само Јокић и ја на тим Играма. Ово је за нас нови изазов јер нисмо играли у Токију. Промјењен је мало систем, сада улазимо у доста важну улогу са кош разликом у поређењу са претходним. Што се нас тиче, не мијења се начин припреме и играња, наша најважнија утакмица је сљедећа - рекао је Богдановић.

Центар Никола Милутинов је рекао да је најважније да екипа буде фокусирана.

- Мислим да нам је група стварно тешка, сви тимови су показали много, Јужни Судан је умало побиједио Америку, Порторико је побиједио Литванију у квалификацијама. Сви знамо колико је Америка добра. Морамо да будемо фокусирани да бисмо дошли до неког коначног циља. Сваки поен је битан и морамо да се боримо за што бољи пласман у групи да би можда послије добили лакшег противника у четвртфиналу - рекао је Милутинов.

Репрезентација Србије први меч на ОИ игра у недјељу од 17 и 15 против Сједињених Америчких Држава. Ривали "орлова" у групи Ц су још Порторико и Јужни Судан.

У четвртфинале пролазе по две првопласиране селекције из сваке групе, као и двије најбоље трећепласиране.