latinica  ћирилица
24/07/2024 |  08:54 ⇒ 10:03 | Аутор: СРНА

Трамп: Бајден не може сам да доноси одлуке

Бивши предсједник САД и кандидат републиканаца Доналд Трамп довео је у питање повјерење америчког предсједника Џозефа Бајдена у потпредсједника Камалу Херис, као и његову способност да доноси одлуке без консултовања вашингтонских бирократа.
Доналд Трамп (Фото: EPA-EFE/ALLISON DINNER, илустрација) -
Доналд Трамп (Фото: EPA-EFE/ALLISON DINNER, илустрација)

- Да ли лажљива Камала Херис сматра да је Џо Бајден спреман да води САД у наредних шест мјесеци? Она мора да одговори на то питање. Чини се да Џо сада преноси своја предсједничка овлаштења неизабраним бирократама у Вашингтону. Он не вјерује ни свом потпредсједнику. Ко управља државом? - написао је Трамп на друштвеној платформи Truth social.

Бајден је јуче потписао меморандум у којем је своја предсједничка овлаштења пренио на америчког министра финансија Џенет Јелен и државног секретара САД Ентонија Блинкена, који ће бити одговорни за спровођење функција и овлаштења у оквиру Закона о обнови економског напретка и могућности за Украјинце.

Амерички предсједник је током викенда одустао од кандидатуре за овогодишње предсједничке изборе у САД и подржао Харисову као кандидата Демократске странке.

Трамп сматра да Харисова није најбољи могући кандидат демократа.