latinica  ћирилица
23/07/2024 |  19:17 ⇒ 20:32 | Аутор: РТРС

Приједор: Пројекат водоснабдијевања вриједан 2,4 милона КМ (ВИДЕО)

Новим пројектом водоснабдијевања, вриједним 2,4 милона КМ, планирана је реконструкција и доградња водоводне мреже у неколико градских и приградских насеља. 350 домаћинстава биће први пут прикључено на градски водовод.
Приједор - Фото: РТРС
ПриједорФото: РТРС

Пројектом је обухваћено насеље Доњи Орловци, које није спојено на градски водовод. У једном дијелу насеља вода из бунара није за пиће, јер је пуна жељеза.

Водоводна мрежа биће обновљена у Орловачи и дијелу Урија између Првомајске и Улице Милана Врховца. Изграђена је прије 60 година и њен капацитет није довољан.

Реализацијом пројекта, боље снабдијевање требало би да добије 650 домаћинства. Први пут, на градски водовод, биће их прикључено 350.

- Цјевоводи су дотрајали, имамо велике губитке на мрежи, што проузрокује и лошије водоснабдијевање, а са реконструкцијом ових пројеката, односно постојеће мреже, добићемо уредно снабдијевање за преко 950 домаћинстава - каже директор Водовода Драгослав Кабић.

Пројекат је вриједан 2,4 милиона КМ, 65 одсто је кредит код Европске инвестиционе банке, а 35 одсто грант Европске уније из Инвестиционог оквира за западни Балкан. Тендер је расписан.