latinica  ћирилица
23/07/2024 |  18:14 ⇒ 18:14 | Аутор: РТРС

Родићева на челу Изборног штаба СПС: Излазимо на изборе у 33 локалне заједнице

Социјалистичка партија Српске ће на предстојећим изборима изаћи у 33 локалне заједнице, од којих ћемо у 29 наступити самостално, док ћемо у четири заједнице бити дио коалиција, изјавила је Јелена Родић, шеф Изборног штаба СПС-а.
Јелена Родић - Фото: Уступљена фотографија
Јелена РодићФото: Уступљена фотографија

- Ово је велики корак за нашу партију и показује нашу посвећеност локалним заједницама и њиховим специфичним потребама - нагласила је Родићева, која је и предсједница Форума жена СПС.

Ова одлука потврђује посвећеност СПС-а јачању женског лидерства и унапређењу политичког ангажмана жена у Републици Српској. Јелена Родић, као дугогодишња активисткиња и лидерка унутар СПС-а, има богато искуство у организацији и вођењу кампања. Њено именовање на ову кључну позицију наглашава значај који СПС придаје равноправности полова и учешћу жена у политичком животу, саопштено је из СПС-а.

- Наша стратегија је јасна. У 29 локалних заједница ћемо наступити самостално, гдје ћемо представити наше програме и идеје без компромиса. У Челинцу, Српцу, Бијељини и Брчком смо одлучили да се удружимо с другим партијама како бисмо повећали шансе за успјех и осигурали да наши циљеви буду остварени. Ове коалиције су пажљиво одабране и темеље се на заједничким вриједностима и циљевима - рекла је Родићева.

Кампања СПС-а ће бити усмјерена на промоцију социјалне правде, економске стабилности и одрживог развоја, уз посебан фокус на унапређење положаја жена и младих у друштву.

Родићева је истакла да ће се залагати за транспарентност и одговорност у вођењу кампање, те за активно учешће свих чланова и симпатизера СПС-а.

- Наша визија је јасна - желимо створити праведно друштво у којем ће сви грађани имати једнаке шансе за напредак. На овим изборима, наш циљ је остварити значајан успјех и показати да СПС има рјешења за проблеме са којима се суочава наш народ - изјавила је Родић, додајући да се радује подршци грађана и вјерује да заједно могу постићи много.