latinica  ћирилица
23/07/2024 |  17:59 ⇒ 18:08 | Аутор: РТРС

Руска газета: Мастиловић поклонио иконе мјесној цркви Казанске иконе Богородице

Иконе светих Николаја Српског Велимировића и Јустина Поповича стигле су из Републике Српске у мјесну цркву Казанске иконе Богородице коју је подигао генералисимус Александар Васиљевич Суворов. Послао их је "на поклон Русима од српског народа" шеф представништва Руског историјског друштва у Српској, директор Института историјских наука Универзитета у Источном Сарајеву Драга Мастиловић.
Иконе (фото: Александр Александров) -
Иконе (фото: Александр Александров)

Иконе су предате управнику цркве Елени Боршчевој.

Догађају су присуствовали директор Центра за међународну сарадњу "Руско-балкански дијалог" Евгениј Осенков и руководилац Руско-балканског центра за пословну сарадњу и културу Михаил Јарујев.

- Изражавам дубоку захвалност Драги Мастиловић на овом јединственом и веома важном дару који помаже у јачању културних и духовних веза између Руске Федерације и Републике Српске. Ово би требало да постане нова прекретница у развоју руско-српских односа - изјавио је Осенков.

- Драга браћо и сестре Срби, хвала вам пуно на поклонима, дођите - поручила је Боршчева.

Подсетимо, у јуну је, у оквиру Петербуршког међународног економског форума, потписан меморандум о сарадњи између Ивановске области и Републике Српске, као и споразум о интеракцији између Ивановског државног универзитета и Универзитета у Источном Сарајеву.