latinica  ћирилица
23/07/2024 |  14:07 ⇒ 14:08 | Аутор: РТРС

Глигорић: Челинац све привлачнији за инвеститоре

Општина Челинац постаје све привлачнија за инвестирање, како домаћим, тако и страним инвеститорима који проширују своје пословање. Захваљујући позитивном привредном амбијенту, у посљедњих неколико година број привредних субјеката у тој локалној заједници у сталном је порасту, изјавио је начелник општине Челинац Владо Глигорић, гостујући у програму Радија Републике Српске.
Владо Глигорић - Фото: РТРС
Владо ГлигорићФото: РТРС

Како је нагласио, у току је изградња и реконструкција неколико путних праваца који ће обезбиједити повезивање рубних дијелова општине са сусједним локалним заједницама, а интензивно се ради и на проширењу и реконструкцији водоводне и канализационе мреже.

Глигорић је истакао да су у општинском буџету предвиђена средства за набавку опреме за сва три челиначка комунална предузећа.

Дан и крсна слава општине Челинац, Сабор Светог Архангела Гаврила, и ове године, како је рекао, обиљежава се традиционалним културним и спортским манифестацијама, током мјесеца јула и у првој седмици августа.

- На дан славе, 26. јула, у храму Светог Архангела Гаврила биће служена литургија уз славски обред, а након тога, у спомен-капели, биће служен парастос погинулим борцима челиначког краја - рекао је Глигорић и додао да ће истог дана у киносали бити одржана и Свечана академија, а у суботу, 27. јула, на платоу уз градско шеталиште бити приређен забавни програм.