latinica  ћирилица
23/07/2024 |  12:27 ⇒ 12:59 | Аутор: РТРС

Удружење ветерана Гарда "Пантери" - скандалозно понашање градоначелника Бијељине

Удружење ветерана Гарда "Пантери" из Бијељине сматра скандалозним понашање градоначелника Љубише Петровића на отварању обновљене Крпића џамије, јер је, како су навели, Петровић покушао да минимизира све оно што су српске патриоте радиле 1992. године да би сачували град од разарања и српско становништво на овим просторима.
Прес Удружења "Гарда Пантери" - Фото: РТРС
Прес Удружења "Гарда Пантери"Фото: РТРС

Навео је да не одобрава рушење џамија.

- Ми не одобравамо рушење џамија, али је Крпића џамија била бункер у рату, за шта постоје релевантни докази, слике и снимци. Не би било ништа спорно ту да он није стао у ред са људима који су највећи негатори Републике Срспке, почев од реиса ефендије Кавазовића, Рамиза Салкића - навео је Цвјетиновић.

Бошњаци у Бијељини, додаје, немају никаквих проблема.

- Тамо је била једна прича о повратку Бошњака у Бијељину, повратак Бошњака је веома добар, они овдје немају никаквих проблема. Међутим, након завршетка те церемоније, градоначелник града Бијељина је сишао у џамију и сликао се са генералом Армије БиХ и командантом тактичке групе "Босна" Рефиком Лендом, гдје је јасно показао шта мисли о нашој борби. Људи из Возуће писали да су да су огорчени на потез градоначелника. Рефик Лендо је осумњичени ратни злочинац који се сумњичи да је под његовом командом убијено 489 цивила српске националности у Возући - додао је Цвјетиновић.