latinica  ћирилица
23/07/2024 |  11:57 ⇒ 12:13 | Аутор: ТАНЈУГ

У Нишу положен камен темељац за нову фабрику "Аристон"

У Нишу је данас положен камен темељац за нову фабрику италијанске компаније "Аристон", која ће, према очекивању инвеститора, већ 2025. године имати извоз вриједан 240 милиона евра.
Вучић на полагању камена темељца за нову фабрику компаније "Аристон" (Фото: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIĆ) -
Вучић на полагању камена темељца за нову фабрику компаније "Аристон" (Фото: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIĆ)

У нишком "Аристону" ће се правити најпознатије пумпе за гријање и она ће ширити свој асортиман.

Предсједник Србије Александар Вучић је рекао да ће ова инвестиција донијети много тога Нишу и градовима који ка њему гравитирају и захвалио власницима компаније породици Марлони на одлуци да овдје уложе свој капитал.

- Ово је десета фабрика којој у Нишу полажем камен темељац - рекао је Вучић и додао да данас у Нишу формално ради 22.000 људи више него прије десет година.

Он је позвао све грађане Србије да раде теже и уче више, да мијењају себе да би могли да стигну Европу за врло кратко вријеме, да стигну земље које су биле 300 година испред Србије.

Вучић је навео да ће буџет Ниша бити повећан са око 90 милиона евра на 170 до 180 милиона, али да је и то мало, па ће морати радити све док буџет Ниша не буде пола милијарде евра.

- Мораћемо много да радимо, како би се то убрзало и променило. Ово је најбољи пут и најбољи начин да то успемо - нагласио је Вучић.