latinica  ћирилица
23/07/2024 |  10:48 ⇒ 13:25 | Аутор: РТРС

Додик: Шобот одличан кандидат за градоначелника Бањалуке (ВИДЕО)

Никола Шобот је одличан приједлог за градоначелника Бањалуке, користан за Бањалуку, који може много тога да да овом граду, рекао је предсједник Српске и лидер СНСД-а Милорад Додик у нашем Јутарњем програму.
Милорад Додик - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

- Показао је способност да може бити добар огранизатор. Организовао је кардиохирургију у Бањалуци, која се сматра врхом у медицини. Оперисали су више од 500 људи без иједног смтрног исхода. Шта друго Бањалука можће препознати ако не то - оцијенио је Додик.

Према његовим ријечима, Шобот је нестраначки кандитат којем СНСД даје подршку, те да ће се око њега окупити и коалиција.

- Све друго је имагинација - сматра Додик.

Додик је истакао да је Бањалука након прошлих избора стала, да је заустављена у многим капиталним инвестицијама, а могла је далеко више.

- Шта се може рећи да је урађено, кружне токове у Бањалуци финансира Влада, значајан дио споменика палим борцима финансира такође Република Српска, око 80-90 одсто. Република Српска исфинансирала је санацију Миланковића куће, Бањалука још није измирила своје обавезе - нагласио је Додик.

Додик је напоменуо да је Шобот вриједан кандидат, те да у политичком смислу одавно није срео човјека посвећенијег мјесту којем живи, који је спреман да се понуди овом граду.

- Ако грађани то неће, и даље ће имати непокошену траву - рекао је Додик.