latinica  ћирилица
23/07/2024 |  10:22 ⇒ 11:38 | Аутор: РТРС

Додик: Нетачне тврдње о финансијским проблемима Српске (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је у нашем Јутарњем програму да о вођењу перманентног хибридног рата против Српске говоре посљедње и апсолутно нетачне тврдње страних фактора, поготово америчке Амбасаде у БиХ, да је Српска наводно пред финансијском пропашћу и да ће банкротирати.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Додик је рекао да се у том погледу Српској дефинитивно настоји нанијети штета непрекидним слањем јавних порука о њеном наводном негативном финансијском положају, истакавши да су такви и слични потези америчке Амбасаде, која настоји да тобоже постане "књиговођа", приземни, па и смијешни.

- Све то је апсолутна лаж. Српска је данас најмање задужена у окружењу и ми смо на примјер ове године из властитих извора вратили 250 милиона КМ више чиме смо смањили задуженост са 34 на 32 одсто - рекао је Додик.

Додик је поновио да Српска има новац у иностранству, али да га под притиском америчких фактора, нажалост, не може трансферовати јер је америчка Амбасада запријетила банкама у Српској да ће бити озбиљно кажњене ако то буду радили за Владу Српске.

Он је рекао да и многе фирме у Српској због таквих неоправданих потеза страних фактора, усмјерених према Српској, па и његовој породици, имају проблеме.

- Поновићу, примитивна је и лажна та прича америчке Амбасаде да ће Српска банкротирати и пропасти. Та политика је неодржива - закључио је Додик