latinica  ћирилица
23/07/2024 |  07:02 ⇒ 11:01 | Аутор: ТАНЈУГ

Харис обезбиједила потребну подршку делегата за кандидатуру на изборима

Потпредсједница САД Камала Харис изјавила је данас да је обезбиједила подршку већине делегата Националне демократске конвенције да постане кандидат Демократске странке за предстојече предсједничке изборе.
Камала Харис (Фото: EPA/TING SHEN / POOL) -
Камала Харис (Фото: EPA/TING SHEN / POOL)

- Поносна што сам обезбиједила подршку која је потребна да постанем кандидат наше странке, и као "ћерка Калифорније", поносна сам што је делегација моје матичне државе помогла да наша кампања буде на врхунцу. Радујем се што ћу ускоро и званично прихватити номинацију - рекла је она, преноси Си-Ен-Ен.

Такође је истакла да јој је циљ да побиједи републиканског предсједничког кандидата Доналда Трампа.

- Током наредних неколико месеци, путоваћу широм земље и разговарати са Американцима о свему. У потпуности намјеравам да ујединим нашу странку, нашу нацију и побиједим Доналда Трампа у новембру -  изјавила је Камала.

Анкета АП која је спроведена међу делегатима демократа показала је да би Харис могла да има подршку 2.538 делегата, што је знатно више од 1.976 потребних за појбеду на гласању делегата идућих недејља.

Председник Демократског националног одбора Џејми Харисон рекао је да ће странка дати предсједничког кандидата до 7. августа.

Делегати се још увијек могу да се предомисле прије 7. августа, али нико други није добио ниједан глас у анкети АП-а, а 57 делегата рекло је да су неодлучни.