latinica  ћирилица
22/07/2024 |  11:38 ⇒ 12:30 | Аутор: РТРС

Почела петодневна акција добровољног даривања крви (ВИДЕО)

Петодневна акција добровољног даривања крви у којој учествује око 500 припадника Министарства унутрашњих послова у свих десет Полицијских управа Републике Српске, почела је данас и трајаће до петка.
Полиција дарује крв - Фото: РТРС
Полиција дарује крвФото: РТРС

У јеку туристичке сезоне, када је потреба за течношћу која живот значи повећана, полицајци Српске желе да покажу да осим што им је задатак безбједност грађана, да су ту за њих и када треба даровати крв.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран изјавио је да ће око 500 припадника полиције добровољно дати крв у петодневној акцији, што на одређен начин сматрају и својом дужношћу, уз обавезу да штите Српску и грађане.

- Многи наши припадници дају крв и мимо организованих акција, јер то не сматрају да је нешто посебно, већ да је и то дјелокруг њиховог посла. То је велика вриједност МУП-а - рекао је Каран у Заводу за трансфузијску медицину Српске гдје припадници МУП-а дају крв.

Вршилац дужности директора Завода за трансфузијску медицину Републике Српске Страхиња Јуришић захвалио је припадницима МУП-а на добровољном давању крви, хуманом гесту и правовременој подршци становништву и Заводу.