latinica  ћирилица
21/07/2024 |  20:24 ⇒ 21:43 | Аутор: Агенције

Трамп: Бајден одлази као најгори предсједник у историји САД

Кандидат републиканаца на предстојећим предсједничким изборима у Сједињеним Америчким Државама Доналд Трамп рекао је данас, након повлачења актуелног предсједника Џозефа Бајдена из кампање, да Бајден "одлази као до сада најгори предсједник" у историји те земље.
Доналд Трамп (Фото: EPA-EFE/ALLISON DINNER) -
Доналд Трамп (Фото: EPA-EFE/ALLISON DINNER)

У телефонском разговору за Си-Ен-Ен, неколико минута након што је Бајден саопштио да се повлачи, Трамп је рекао да мисли да ће потпредсједницу Камалу Харис лакше побиједити него што би побиједио Бајдена, иако још није познато да ли ће она бити кандидат демократа за предсједника.

Трамп је на платформи Истина написао да Бајден није био способан да се поново кандидује на изборима и да сигурно није способан да обавља ову функцију, нити је то икада био.

- Покварени Џо Бајден никада није био способан да се кандидује за предсједника, а сигурно није способан да служи, нити је икада био. До позиције предсједника је дошао само лажима, лажним вијестима, а не напуштајући свој подрум. Сви око њега, укључујућ његовог доктора и медије, знали су да он није способан да буде предсједник - написао је Трамп.

Трамп је навео да је Бајден као предсједник лоше урадио што је пустио милионе миграната да уђу у Сједињене Државе, који су потпуно непровјерени, од којих су многи дошли из затвора, психијатријских установа, као и рекордан број терориста.

- Много ћемо патити због његовог предсједавања, али ћемо врло брзо санирати штету коју је направио - навео је Трамп.

Бајден се данас повукао из кампање за реизбор на предсједничким изборима у новембру.