latinica  ћирилица
21/07/2024 |  19:48 ⇒ 20:47 | Аутор: Агенције

Станивуковић: У Бањалуци се више ништа не може обећати, јер смо ми све урадили

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је да се његови политички противници баве искључиво њим и да немају идеје и програме.
Драшко Станивуковић - Фото: РТРС
Драшко СтанивуковићФото: РТРС

- Кампања СНСД-а усмјерена је искључиво против Драшка Станивуковића, док ови други воде кампању под слоганом "Драшко је Додиков". Без програма, без идеје. Да ли сте од мојих противника чули иједну политичку платформу? Иједну идеју? Обећавају све што сам ја или урадио, или већ радим. У Бањалуци се више ништа не може обећати јер смо ми све урадили - рекао је Станивуковић за Н1.

На питање да ли је изненађен подршком СДС-а кандидатури предсједнице Народног фронта Јелене Тривић за градоначелника Бањалуке, Станивуковић је рекао да је то демократија.

- Захвалан сам СДС-у, имао сам подршку 45 одсто Градског одбора. Хвала свакоме. Поштујем одлуку. Мени је драго драго што на ове изборе излазим у коалицији са народом и што нико неће моћи рећи "не би побиједио да није било моје подршке" као што је било 2020. године - рекао је он.

На питање зашто је лидер ПДП-а Бранислав Бореновић носилац листе, Станивуковић је рекао да сви иду са најбољим што имају.

- Ми смо сјели и стратешки поразговарали, донијели смо одлуку да је Бањалука за сваког најважнија и тада смо рекли да идемо са најбољом поставом коју имамо и ово је најбоља. На примјер, да ја нисам кандидат за градоначелника, опет би Бореновић био број један, јер је предсједник странке. Када сам ја прије двије године носио листу за посланике, Бореновић би био број један, а ја би био број три - рекао је Станивуковић.