latinica  ћирилица
21/07/2024 |  15:40 | Аутор: РТРС

Вишковић: Хор "Бањалучанке" поносно представља Српску широм свијета

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је честитку женском камерном хору "Бањалучанке" и диригенту Младену Матовићу поводом освајања златне медаље на хорском такмичењу "Музика етерна Рома" у Италији.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

- Задовољство ми је да, у име Владе Републике Српске и у своје име, упутим срдачне честитке женском камерном хору "Бањалучанке" и диригенту Младену Матовићу поводом освајања златне медаље на Интернационалном такмичењу у Риму. Ово постигнуће не само да слави вашу умјетничку изврсност, већ и поносно представља Републику Српску широм свијета - навео је Вишковић у честитки.

Он је рекао да је изузетно поносан што је овај хор уврштен на званичну Ранг листу педесет најбољих камерних хорова свијета Свјетске хорске асоцијације Interkultur - Musica Mundi.

- Ово признање потврђује вашу способност и преданост умjетничком изразу, чинећи вас истинским амбасадорима музичке умjетности Републике Српске и шире. Нека ваши будући наступи донесу још више успjеха и радости свим љубитељима хорске музике - наводи се у честитки премијера Српске.