latinica  ћирилица
21/07/2024 |  13:34 ⇒ 13:39 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Хор "Бањалучанке" у Риму показао изузетне вјештине

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић упутила је честитку женском камерном хору "Бањалучанке" и диригенту Младену Матовићу поводом освајања златне медаље на хорском такмичењу "Музика етерна Рома" у Италији, истичући да су показали изузетне музичке вјештине.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Цвијановићева је честитала хору на успјеху оствареном у категорији традиционалне музике на реномираном 13. Интернационалном хорском такмичењу у Италији, гдје су се представили одабраним композицијама савремених аутора домаће хорске литературе.

- Са жељом да и у наредном периоду наставите да нижете успјехе и значајна признања на домаћој и интернационалној хорској сцени и промовишете богато културно стваралаштво нашег народа, на понос Бањалуке и Републике Српске, срдачно вас поздрављам - наводи се у честитки српског члана Предсједништва БиХ.

Женски камерни хор "Бањалучанке" из Бањалуке освојио је златну медаљу у категорији традиционалне музике на реномираном 13. Интернационалном хорском такмичењу "Музика етерна Рома".

Хор "Бањалучанке" наступио је као једини представник Републике Српске и БиХ на овом лиценцираном међународном такмичењу, које је у укупном фестивалском и такмичарском програму окупило хорове из Италије, Малезије, Кине, Бугарске, Белгије и Пољске.