latinica  ћирилица
21/07/2024 |  12:14 ⇒ 12:34 | Аутор: РТРС

Хеликоптерски сервис Српске јуче и данас на пожариштима код Љубиња избацио око 140 тона воде

Хеликоптер Хеликоптерског сервиса Републике Српске угасио је данас пожар на подручју општине Љубиње.
Пожар у Љубињу - Фото: РТРС
Пожар у ЉубињуФото: РТРС

Директор Хеликоптерског сервиса Републике Српске Бобан Кустурић изјавио је да је хеликоптер у току јучерашњег дана и јутрос гасио пожаре на подручју села Пољице, Убоско, Влаховићи и Горња Битуња.

- Најбитније је да смо у току јучерашњег дана, у тренутку кад је ватра дошла на неких 300 метара од кућа, успјели да угасимо тај пожар и да заштитимо село од катастрофе - нагласио је Кустурић.

Он је навео да је хеликоптер Хеликоптерског сервиса Републике Српске јуче и данас избацио око 140 тона воде на том подручју.

- Током јучерашњег дана прије подне и синоћ избацили смо око 90 тона и јутрос смо почели да гасимо од 9.00 часова и бацили смо око 50 тона воде - рекао је Кустурић.

Он је додао да су пожари угашени надљудским напорима.

- Пожар који смо угасили синоћ и јутрос био је на линији разграничења са Федерацијом БиХ и имао је правац кретања према Федерацији, тако да смо гашењем тог пожара помогли и Федерацији - истакао је Кустурић.

- Изузетно је висока температура, имамо јак вјетар, све отежавајуће факторе, али драго нам је да смо успјели да завршимо посао - истакао је Кустурић.

Директор Хеликоптерског сервиса Републике Српске упутио је апел свим грађанима да добро воде рачуна да својом непажњом не изазову пожар.