latinica  ћирилица
20/07/2024 |  18:19 ⇒ 19:57 | Аутор: ТАНЈУГ

Дачић: МУП Србије неће упутити полицајце у Републику Српску

Потпредсједник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да, имајући у виду да бошњачки политичари у БиХ од најнормалније ствари полицијске сарадње у туристичкој сезони креирају политичке сплетке и пријетње, Министарство унутрашњих послова Републике Србије неће упутити полицајце у Републику Српску, како то не би био вјештачки разлог за нападе на Србију и српски народ.
Ивица Дачић (фото:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg) -
Ивица Дачић (фото:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg)

- Имајући у виду да бошњачки политичари у БиХ од најнормалније ствари полицијске сарадње у туристичкој сезони која већ постоји у целом региону више од 10 година, креирају политичке сплетке и претње, Министарство унутрашњих послова Републике Србије неће дозволити никоме да тражи у овоме изговоре за сукобе и припреме за рат. Зато нећемо слати полицајце у Републику Српску, како то не би био вештачки разлог за нападе на Србију и српски народ - изјавио је Дачић, а саопштио МУП.

Дачић је раније данас изјавио да је Србија спремна да сарађује са свима у БиХ у оквиру полицијске сарадње.

- Ако је то проблем за БиХ, што иначе није проблем за Хрватску 14 година и Црну Гору 12 година, не морамо ни да шаљемо никога нити да имамо било какву полицијску сарадњу - истакао је Дачић.