latinica  ћирилица
20/07/2024 |  13:55 ⇒ 13:56 | Аутор: СРНА

Црна Гора: Поклони за туристе на граничним прелазима Добраково и Дебели Бријег

Туристичка организација Црне Горе, уз подршку МУП-а, покренула је кампању "Повежи се са Црном Гором" током које ће на граничним прелазима бити уприличен дочек туриста, уз пригодне поклоне и пружање информација о жељеној дестинацији.
Свети Стефан, Црна Гора - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Свети Стефан, Црна ГораФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Из Националне туристичке организације Црне Горе наводе да ће кампања трајати мјесец дана и да је за туристе обезбијеђено више од 100.000 поклона.

Кампања је почела на два најпрометнија гранична прелаза Добраково и Дебели бријег и трајаће мјесец дана, а од сљедеље седмице обухватиће и Аеродром Тиват.

- Туристи који прелазе ове граничне прелазе биће дочекани уз освјежење, промо поклоне, међу којима су и једнодневне картице са пет гигабајта интернета, и сви ће моћи да учествују и у наградној игри - наводи се у саопштењу.

Из Туристичке организације сматрају да ће овај израз добродошлице учинити да задовољни гости афирмишу Црну Гору у Европи и свијету.

Директор Националне туристичке организације Ана Трипковић Марковић рекла да је им је важно да на овај начин покажу туристима да су Црногорци добри домаћини и да њихов први контакт са Црном Гором учине што пријатнијим.

Полицијски инспектор у Одсјеку за граничну контролу Александар Мандић рекао је да је укупан промет путника преко свих граничних прелаза у Црној Гори у јуну био 2.647.888, што је раст од 18 одсто у односу на исти мјесец лани.

- Током јула регистровано је 1.347.563 путника, што је раст од 18 одсто и тај тренд ће бити настављен до краја мјесеца - рекао је Мандић.