latinica  ћирилица
20/07/2024 |  13:31 ⇒ 15:16 | Аутор: СРНА

Вучевић: Случај Хајризија показује да ће напади на Србију бити многоструки

Предсједник Владе Србије Милош Вучевић рекао је да случај Фатона Хајризија, убице српског полицајца у Лозници, показује да ће напади на Србију бити многоструки, те истакао да се мора пратити шта се дешава на Косову и Метохији и појачати контрола административне линије.
Милош Вучевић (Фото: FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg) -
Милош Вучевић (Фото: FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg)

Вучевић је оцијенио да истрага у овом случају мора да пружи одговоре на питање зашто је он ушао у централну Србију и куда се упутио.

- Истрага мора да пружи одговоре на бројна питања, како је дошао у "прешевску долину", како је организован превоз, а у томе су учествовали људи српске и бошњачке националности, гдје му је била коначна адреса, са којим разлогом је ушао у централну Србију, гдје се упутио, да ли ка БиХ или је требало да остане у Србији - рекао је Вучевић за ТВ Пинк.

Он је навео да није истина да је Хајризи ишао ка Њемачкој, јер Министарство унутрашњих послова и Безбједносно-информативна агенција располажу информацијама да је имао фалсификовану њемачку боравишну дозволу.

- Зашто би ишао наоружан ако је имао уредне папире? Он се упутио на неки задатак за који је био спреман, а причамо о терористи и балисти који је убио руског војника на Косову и Метохији и због тога је био у затвору - рекао је Вучевић.

Он је оцијенио да све то показује да ће удари и напади на Србију бити многоструки и да се мора појачати контрола око административне линије.

- Морамо добро да пратимо шта се дешава на Косову и Метохији. Тамо режим Аљбина Куртија спроводи терор над Србима и спреман је за даљу дестабилизацију региона - рекао је Вучевић.

У Лозници је у ноћи између сриједе и четвртка, 24. и 25. јула, убијен полицајац Никола Крсмановић /34/, док је његов колега Вјекослав Илић /50/ тешко рањен приликом контроле "мерцедеса" тутинских регистрација.

Нападач Фатон Хајризи приликом изласка из возила пуцао је из пиштоља, погодивши Крсмановића у груди, а Илића у раме, након чега је побјегао.

Убицу су јуче ликвидирали припадници полиције у околини Лознице.