latinica  ћирилица
19/07/2024 |  19:49 ⇒ 21:06 | Аутор: РТРС

Додик се наредне седмице обраћа у Скупштини Србије (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик најавио је да ће се наредне седмице обратити у Скупштини Србије када буде разматрала Декларацију са Свесрпског сабора.
Милорад Додик - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Драго ми је што ћу бити у прилици да се већ идуће седмице обратим у Парламенту Србије када се буде разматрала и усвајала Декларација и да кажем на који начин ми, Срби, гледамо на Србију као своје уточиште, домовину, да више волимо јаку Србију, јер знамо да је она довољан гарант да и нас може да брани -  рекао је Додик.

Додик је истакао да је Србија заиста је таква, а БиХ је очигледно озбиљна историјска грешка и намет српском народу.

- Само онај Србин који је спреман да по свом народу пљује и да свој народ сахрањује, био би за њих довољно добар - рекао је Додик у обраћању у Мацрурама код Приједора поводом Дана сјећања на убијену дјецу у НДХ.

Додик је подсјетио да је Декларацију са Свесрпског сабора одговор на многа отворена питања, те да је због тога и толики страх Дениса Бећировића који упорно иде по свијету и лаже о Србима, додатно сатанизује и прича муслиманску причу.

- У сваком случају то им није и неће поћи за руком. Српски народ данас сматра да има право на своје национално уједињење које подразумијева да одбаци било какву врсту квалификације Срба која се односи на територијално постојање - рекао је Додик.

Он је у обраћању напоменуо како правосуђе БиХ у Сарајеву суди предсједнику Републике, а намјера је да сатру Републику Српску.

- Ја нисам Република Српска, али сам изабрани предсједник Републике Српске - рекао је Додик и додао да се против српског народа води озбиљан рат за уништење идентитета.

Он је рекао и да је увјерен да Република Српска има право да доноси своје одлуке као што и други имају, те да је она данас стабилна.