latinica  ћирилица
19/07/2024 |  17:29 ⇒ 19:34 | Аутор: РТРС

Спроведено у Тужилаштво лице ухапшено у Бијељини због помагања убици полицајца у Лозници

Лице иницијала З.Р, које је ухапшено у Бијељини у оквиру потраге за убицом полицајца у Лозници, предато је данас у Бањалуци у надлежност Посебног одјељења Републичког јавног тужилаштва, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Републике Српске.
Спровођење Бијељина - Фото: РТРС
Спровођење БијељинаФото: РТРС

Полицијски службеници Управе криминалистичке полиције МУП-а Српске и Жандармерије предали су ово лице Тужилаштву, уз извјештај о учињеном кривичном дјелу тешко убиство у вези са помагањем.

Лице З.Р. ће након саслушања у Републичком тужилаштву бити спроведено у Суд БиХ ради одређивања екстрадиције, наведено је у саопштењу.

Припадници МУП-а Српске ухапсили су јуче у Бијељини З.Р. /39/, држављанина Србије, за кога се сумња да је организовао транспорт убице од Прешева ка Лозници.

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић изјавио је да је данас у атару Бање Ковиљаче ликвидиран албански терориста који је убио једног српског полицајаца, а ранио другог.

У Лозници је у сриједу, 17. јула, увече убијен полицајац Никола Крсмановић /34/, док је његов колега Вјекослав Илић /50/ тешко рањен, приликом контроле "мерцедеса" тутинских регистрација, у којем су се налазиле двије особе. Нападач је приликом изласка из возила пуцао из пиштоља, погодивши Крсмановића у груди, а Илића у раме, након чега је побјегао.