latinica  ћирилица
19/07/2024 |  16:32 ⇒ 16:33 | Аутор: СРНА

Којић: Забрињавајуће изјаве Црнатка који не поштује институције Српске

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милорад Којић рекао је за да је забрињавајуће да посланик ПДП-а Игор Црнадак не поштује одлуке Народне скупштине Републике Српске у којој сједи и гласа, а која је једина надлежна за избор делегата из реда српског народа у Дом народа ПС БиХ.
Милорад Којић - Фото: РТРС
Милорад КојићФото: РТРС

- Очигледно да је забрињавајућа политика коју води Игор Црнадак и његова партија. Он као посланик у Народној скупштини Републике Српске не поштује одлуке те институције - истакао је Којић за Срну, говорећи о изјави Игора Црнатка који је рекао да се делегат у Клубу Срба /СНСД/ Сњежана Новаковић Бурсаћ појавила на сједници Дома народа само због тога што курир још није стигао са папирима.

Којић указује да изјава Црнатка указује и на непоштовање институција Републике Српске, што није ново за представнике ПДП-а, јер истиче да се и на овом примјеру види да је све урађено с циљем дискредитовања Српске и у договору опозиције са странцима.

- Уставом је предвиђено да делегате српског народа бира Народна скупштина Рпеублике Српске. Црнадак то не може схватити и зато је и дао такву изјаву. Он то не разумије. Тужно је да један такав човјек сједи у Народној скупштини Републике Српске и даје такве изјаве - поручио је Којић.

Он наводи да нико не може радити супротно вољи народа, јер је управо народ тај који је дао легитимитет на прошлим изборима ко ће, и на који начин, водити Републику Српску и заступати њене интересе на нивоу БиХ.

У Службеном гласнику БиХ објављена је одлука Централне изборне комисије БиХ о петом делегату из Клуба Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ. Према овој одлуци, мјесто петог делегата у Дому народа припада Ненаду Вуковићу из ПДП-а, а не Сњежани Новаковић Бурсаћ из СНСД-а.

Данашњој сједници Дома народа присуствовала је делегат Клуба српског народа Сњежана Новаковић Бурсаћ, а не Ненад Вуковић.

Лидер СНСД-а Милорад Додик изјавио је раније да неће бити прихваћена одлука Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ да мандат Сњежане Новаковић Бурсаћ у Дому народа Парламентарне скупштине повјери Ненаду Вуковићу и да ће бити искориштене све правне могућности против те одлуке.

Додик је подсјетио да су органи СНСД-а, чији је лидер, рекли да ће искористити све правне могућности у том погледу, не очекајући да се нешто деси, него како би се показало колико је ово апсурдан систем.