latinica  ћирилица
19/07/2024 |  13:59 ⇒ 14:10 | Аутор: РТС

Тијела двојице радника извучена из шахта на Новом Београду; Настрадали током чишћења канализационе цијеви

Тијела двојице радника пронађена су на Новом Београду, у Улици Милеве Марић Ајнштајн, потврђено је РТС-у. Потпредсједник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да су тијела извучена из шахта, те да су радници највјероватније настрадали током чишћења канализационе цијеви.
Хитна помоћ (илустрација) - Фото: илустрација
Хитна помоћ (илустрација)Фото: илустрација

Потпредсједник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да су припадници Сектора за ванредне ситуације из шахте у Новом Београду извукли тијела двојице радника који су највероватније настрадали током чишћења канализационе цеви.

- На основу примљене дојаве у 11.10 часова да су у Улици Милеве Марић Ајнштајн у Новом Београду два лица у шахти, на лице мјеста одмах је упућено 15 ватрогасаца-спасилаца са четири ватрогасна возила, који су затекли двојицу радника у шахти дубине око седам метара. Ватрогасци-спасиоци су уз помоћ троношца извукли тридесет седмогодишњег и педесет осмогодишњег радника, који су били без свјести, а екипа Хитне помоћи је констатовала смрт - рекао је Дачић.

      View this post on Instagram

A post shared by SERBIA LIVE - BEOGRAD (@serbialive_beograd)

Полиција је трећем основном тужилаштву пријавила случај.

Тужилац је изашао на увиђај.