latinica  ћирилица
19/07/2024 |  13:13 ⇒ 14:10 | Аутор: РТРС

Додик примио ученике ОШ "Свети Сава" - учеснике на Међународној СТЕМ олимпијади

Предсједник Републике Српске Милорад Додик уприличио је данас у Палати Републике пријем за ученике и наставницу Основне школе "Свети Сава" из Бањалуке, који су учествовали на Mеђународној СТЕМ олимпијади.
Пријем код предсједника Српске - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Пријем код предсједника СрпскеФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Ученици Јелена Гатарић, Анастасија Мишић, Данило Марић, Ана Давидовић и Лара Милојевић, предвођени наставницом физике Мухибом Елезовић, вратили су се са пет медаља на Међународној СТЕМ олимпијади, која је ове године одржана у Хагу.

Јелена Гатарић и Анастасија Мишић освојиле су сребрну медаљу у екипном такмичењу DIY, Данило Марић освојио је сребрну медаљу у категорији наука (хемија, физика и биологија), Јелена Гатарић освојила је бронзану медаљу у категорији наука и Ана Давидовић освојила је бронзану медаљу у категорији наука.

Уприличио сам у Палати Републике пријем за ученике и наставницу Основне школе "Свети Сава" из Бањалуке, који су учествовали на Међународној СТЕМ олимпијади.

Предсједник Републике Српске честитао је ученицима и наставници на изванредном успјеху који су постигли, истакавши да су они понос Републике Српске и доказ да имамо сјајне талентоване ученике пред којима је изузетна будућност.

Током пријема, ученици и наставница упознали су предсједника Додика како са припремама, тако и са учешћем на Међународној СТЕМ олимпијади, на којој су се такмичили 13. и 14. јула.

Нагласили су да је у првом кругу учествовало 177 земаља и 22.000 такмичара и да се број такмичара смањио у другом кругу, када су се пласирали у финале, гдје се такмичило 30 земаља, као и да су се сва такмичења одржавала на енглеском језику.

Предсједник Додик пожелио је ученицима успјешан наставак школовања и што више сјајних резултата на учешћима на свјетским такмичењима, нагласивши да ће увијек имати његову подршку.

Ученици и наставница захвалили су се предсједнику Републике Српске на великој помоћи и подршци коју им је пружио око одласка на Међународну СТЕМ олимпијаду, као и на данашњем пријему.