latinica  ћирилица
19/07/2024 |  11:50 | Аутор: СРНА

Ковачевић: Америчка амбасада и Марфи признали да воде кампању финансијске блокаде Српске

Делегат у Клубу Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић изјавио је да су америчка Амбасада у БиХ и, на првом мјесту, амбасадор Мајкл Марфи својим саопштењем о наводној финансијској ситуацији у Републици Српској потпуно јасно и директно признали и потврдили да воде отворену кампању финансијске блокаде Републике Српске.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- То је њихов посао број један - да покушају потпуно да финансијски блокирају Републику Српску, да онемогуће да грађани Српске примају плате, сва социјална давања, да пољопривредници добијају и субвенције и премије које Република Српска, срећом, све исплаћује. То је њихов циљ финансијског гушење Републике Српске и онемогућавање нормалног функционисања Републике Српске - рекао је Ковачевић новинарима у Сарајеву.

Он је оцијенио да им, међутим, не иде баш најбоље осим што клевећу и лажу, јер резултати Републике Српске на економском плану, иако нису идеални, из године у годину су све бољи.

- Република Српска функционише финансијски потпуно стабилно, измирује све своје обавезе и према грађанима и измирује сва нека ранија дуговања на вријеме, у свим предвиђеним роковима. Ту не постоје апсолутно никакви проблеми - указао је Ковачевић.

Он је навео да економски параметри Републике Српске из године у годину све бољи.

- Видимо да имамо и раст плата и раст пензија, да је минимална плата у Републици Српској једна од највиших у региону или можда чак и највиша и видимо да су сви економски параметри све бољи и на томе ћемо наставити да радимо потпуно посвећено како би се у Републици Српској живјело још боље - поручио је Ковачевић.