latinica  ћирилица
19/07/2024 |  10:15 ⇒ 12:55 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Критичне сировине велика шанса за Србију коју нећемо пропустити, одлука за будућност

Предсједник Александар Вучић поручио је данас на пленарној сесији Самита о критичним сировинама у Палати Србија у Београду да то за Србију представља велику наду и шансу коју неће пропустити, као и да је то одлука за будућност Србије.
Александар Вучић  (Фото:EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC) -
Александар Вучић (Фото:EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC)

Захвалио је канцелару Олафу Шолцу и потпредсједнику ЕК Марошу Шефчовичу и амбасадорима многих земаља који су данас у Београду.

- Већ смо имали разговоре и могу да кажем да сам задовољан. За нас као Србију представља велику наду. Увјерени смо да ту шансу нећемо пропустити. Ми у Србији смо познати по томе што највећи број прилика пропустимо. Зато што постоји код нас неподношљива лакоћа пропуштања добрих прилика и овога пута то себи не смемо да дозволимо - рекао је Вучић у присуству Шолца и Шефчовича.

Истакао је да када се налазите у политичкој арени да је увек лако не мењати ствари, живети од дана до дана, водити кампању против противника и ништа друго не радити.

- Народ то брзо осјети, народ то брзо види и изгубите његово повјерење. Али је лакше. Много је теже мијењати ствари, мијењати себе, мијењати земљу, прихватати изазове и доносити храбре одлуке. Неријетко сам се осјећао и усамљен у борби за овај велики пројекат. У нашој земљи добро сам видио како се сви склањају, како сви бјеже гледајући да себе сачувају, али сам био довољно упоран баш онолико када сам и предлагао најтеже мјере за Србију од смањења плата и пензија, а данас смо убједљиво најуспјешнији на Западном Балкану по свим економским параметрима. И када нешто морате да урадите и када гледате у будућност, онда доносите одлуке у складу са тим - нагласио се Вучић.

Каже да је то оно што људи, не само у Србији, већ широм света хоће - одговорност, озбиљност и посвећеност будућности, а не дневне реакције и не оно што вам доноси тренутну популарност.