latinica  ћирилица
19/07/2024 |  09:47 ⇒ 09:48 | Аутор: СРНА

За 11 лица из Приједора притвор продужен на још три мјесеца

Врховни суд Републике Српске продужио је притвор на још три мјесеца за 11 лица осумњичених лица за кривично дјело неовлаштена производња и промет дроге, изјавила је данас секретар овог суда Јелена Деспотовић.
Врховни суд Републике Српске - Фото: Глас Српске
Врховни суд Републике СрпскеФото: Глас Српске

Она је навела да је притвор продужен за лица Д.Р, В.В, Б.С, Г.Х, Д.Ј, О.К, Д.В, С.М, М.У, М.К и И.Л.

- Ово рјешење је у трајању до 21. октобра - додала је Деспотовићева.

Према њеним ријечима, разлог за продужење притвора је бојазан да ће осумњичена лица поновити или довршити покушано кривично дјело или учинити кривично дјело којим пријете, а за та кривична дјела може се изрећи казна затвора три године или тежа.

У акцији "Рома" 23. априла ухапшена су и лица Д.К. и М.Ј. из Приједора, те Б.К. из Бањалуке која су након криминалистичке обраде и испитивања у Окружном јавном тужилаштву Приједор пуштена да се бране са слободе.

Претресима који су тог дана извршени на 13 локација у Приједору и једној у Бањалуци, као и активностима које су реализоване у претходном периоду, будући да акција траје од јула прошле године, пронађена је лабораторија за узгој марихуане с 209 стабљика индијске конопље, 18,6 килограма марихуане, 1,24 килограма кокаина, 790 грама хашиша, шест аутоматских пушака, пиштољ, моторно возило, већи број мобилних телефона, дигиталне ваге за прецизно мјерење, новац и други предмети који се доводе у везу са кривичним дјелима.