latinica  ћирилица
19/07/2024 |  07:29 ⇒ 09:00 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић пожелио добродошлицу Шолцу

Предсjедник Србије Алекандар Вучић пожелiо је добродошлицу њемачком канцелару Олафу Шолцу који је синоћ стигао у Београд и навео да током данашњих разговора са њим очекује договоре који ће представљати прекретницу за Србију на њеном путу још бржег економског раста.
Шолц у посјети Србији  (Фото:TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ) -
Шолц у посјети Србији (Фото:TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ)

Вучић је, након дочека Шолца на аеродрому у Београду, на Инстаграму написао да је данас "велики дан, током којег ћемо разматрати будућност Србије и отварање нових прилика за нашу земљу и народ".

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Шолц је са делегацијом допутовао синоћ у посјету Београду, а на аеродрому "Никола Тесла" дочекао га је предсједник Србије Александар Вучић.

Поред предсједника Вучића, дочеку су присуствовали и предсједница Народне скупштине Ана Брнабић, министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић, амбасадорка Њемачке у Београду Анке Конрад, као и амбасадорка Србије у Берлину Снежана Јанковић.

Предсједник Вучић се јуче сусрео са Шолцом на отварању четвртог Самита Европске политичке заједнице у Лондону.

Вучић је најавио да ће данас имати билатерални састанак са Шолцом у Београду и да ће разговарати и о европском путу Србије, политичким односима, развоју српске економије, као и да ће са ЕУ бити потписан Меморандум о разумијевању између ЕУ и Србије о стратешком партнерству о одрживим сировинама и Писмо о намјерама да се у Србији формира цијели вриједносни ланац.

Вучић је навео да ће у име Европске комисије уговор са представницима Владе Србије потписати потпредсједник Европске комисије Марош Шевчович.