latinica  ћирилица
19/07/2024 |  07:27 ⇒ 07:45 | Аутор: РТРС

Гавриловић: Рањени полицајац ван животне опасности, под сталним је надзором љекара (ВИДЕО)

Рањени полицајац је ван животне опасности, под сталним је надзором љекара, рекао је Петар Гавриловић, замјеник градоначелника Лознице, гостујући у нашем Јутарњем програму.
Петар Гавриловић - Фото: РТРС
Петар ГавриловићФото: РТРС

- Вјерујемо да ће се брзо опоравити - истакао је Гавриловић.

Јаке полицијске снаге интензивно трагају за нападачем који је прексиноћ у Лозници убио једног полицијског службеника, а другог тешко ранио. Претражују се и лева и десна обала Дрине, јер се вјерује да је нападач кренуо ка ријеци. У потрагу су укључени хеликоптери и дронови.

- Јаке полицијске снаге налазе се на ширем подручју Лознице, гдје трагају за починиоцима овог гнусног дијела - додао је Гавриловић.

На лицу мјеста полиција је пронашла пасош издат од стране привремених институција такозваног Косова на име Хајризи Артан. Међутим, још се провјерава да ли је то прави идентитет нападача.
У акцију је укључена и полиција Српске. На подручју Бијељине јуче је ухапшен један од помагача, који се сумњичи за транспорт убице од Прешева ка Лозници. Претресено је и неколико локација у Зворнику и Бањалуци.

-Грађани Лознице јесу у страху, али нема мјеста паници. Одређена доза забринутости постоји, али и вјера у МУП Србије да ће заштити наше грађане и у најкраћем могућем року ухватити починиоце овог злочина. Овакав злочин се није десио на подручју Лознице - поручио је Гавриловић.