latinica  ћирилица
18/07/2024 |  20:53 ⇒ 20:53 | Аутор: Глас Српске

Инспекција затворила два базена

Кантонална управа за инспекцијске послове Сарајево привремено је затворила два базена на - Термалној ривијери Илиџа, потврдила је портпарол ове установе Вилдана Брдарић-Врањ.
Базен-илустрација - Фото: РТРС
Базен-илустрацијаФото: РТРС

- Санитарни инспектор Кантоналне управе за инспекцијске послове јуче је, одмах по достављеним налазима ЈУ Завод за јавно здравство, који нису били усаглашени са важећим правилником (Правилником о санитарно- техничким и хигијенским условима базенских купалишта и здравственој исправности базенских вода) рјешењем привремено забранио употребу воде у дијелу базенског комплекса Термална ривијера Илиџа док се не проведу хитне корективне мјере и добије доказ о удовољавању прописаних услова - казала је она за Кликс.

Додала је да ће базени дозволу за поновно отварање добити тек након добијених задовољавајућих резултата од стране Завода.

Такође, рекла је да је вода у другим дијеловима базена здравствено исправна.

Из Термалне ривијере Сарајево такође су се огласили казавши како је у питању технички квар на постројењу и да су због тога затворени унутрашњи базен и вањски базен с тобоганом.

Протеклих дана на друштвеним мрежама појавили су се видеоснимци који су указивали на лоше хигијенске услове у одређеним базенима.