latinica  ћирилица
18/07/2024 |  19:09 ⇒ 19:25 | Аутор: СРНА

Кошарац: Конаковић и други представници "тројке" свакодневно износе лажи на рачун Српске

Елмедин Конаковић и други представници "тројке" свакодневно износе лажи и неосноване оптужбе да Република Српска нешто блокира на нивоу БиХ, што је просто невјероватно, изјавио је замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац.
Сташа Кошарац - Фото: Уступљена фотографија
Сташа КошарацФото: Уступљена фотографија

Конаковић је раније данас рекао како сматра да би власт из Републике Српске, ако "настави са блокадама рада", ускоро могла приморати ЕУ и америчку администрацију да нађу рјешење за превазилажење таквих ситуација, те их је позвао да то и ураде.

Кошарац је за Срну истакао да Српска и њени представници на заједничком нивоу дају конструктиван допринос ЕУ путу, уз врло јасно уважавање уставних надлежности и механизма координације.

- Зар вас више није срамота таквих лажи? Ко блокира рад Дома народа Парламентарне скупштине БиХ? Зашто ћутите о томе? Зашто стално упирете прст у Српску - упитао је Кошарац, који је и министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара.

Према његовим ријечима, Република Српска је увијек дио рјешења, без њене активне улоге и сагласности не би био направљен нити један помак ка ЕУ.

- Знате ви то, господо, врло добро! Знате, али вас чињенице не спрјечавају да демагошки замајавајте јавност. Престаните са тим популизмом! Одговорите јавности функционише ли Дом народа и ко блокира његов рад - пита Кошарац.