latinica  ћирилица
18/07/2024 |  13:50 ⇒ 13:51 | Аутор: РТРС

Градски одбор СНСД Бијељина: Демократско право свакога је да бира и буде биран

СНСД никада није, нити ће, тражити од било које политичке организације да одустане од кандидатуре за градоначелника Бијељине. Став ГрО СНСД Бијељина у овом погледу је јасан - демократско право свакога је да бира и буде биран, наведено је у саопштењу ове странке, а поводом конференције за новинаре предсједника Републичке странке Српске Славенка Ристића.
Градски одбор СНСД Бијељина -
Градски одбор СНСД Бијељина

- Када је ријеч о наводним "смјенама због политичке припадности", у питању је врло паушална оцјена промјена у врху једног предузећа. Вршиоцу дужности директора АД "Град", који је кадар РСС-а, истекао је мандат који након истека није продужен. И ново руководство ће, баш као и претходно, имати пуну подршку наше странке да направи што боље резултате у пословању фирме. Према томе, ријеч је о редовним активностима које се односе и на кадрове СНСД-а - истичу у саопштењу.

Наводе да у потпуности подржавају став да предстојећа кампања буде позитивна, без блаћења политичких противника, јер је како кажу, народ сит подјела и политичких сукоба.

- Исто тако, јасно нам је да грађани од СНСД-а као највеће политичке организације очекују да воде примјером и овај град повуку напријед. Управо то је наша намјера - да окупимо људе око идеје јединства и саборности, па заједно са грађанима урадимо све да нашу Бијељину учинимо бољим мјестом за живот - додају у саопштењу из ГрО СНСД Бијељина.